Tuesday, March 8, 2011

Hõissa vastlad!




Vastlakuklid

Mõnusad, pehmed ja kodused vastlakuklid, mida vähemalt kord aastas lihtsalt peab tegema!







Vaja läheb:
4dl leiget piima
50g presspärmi
2 muna
1,5tl soola
2dl suhkrut
13dl kõrgema sordi nisujahu
175g võid

Vahukoore täidis:
4dl vahukoort
2sl suhkrut
2tl vanillisuhkrut
tuhksuhkrut

Valmistamine:
1. Tõsta külmkapist välja munad ja või (need peavad olema toasoojad, et tainast teha)
2. Soojenda piima kuni see on leige
3. Murenda suurde kaussi presspärm
4. Sega pärm vähese sooja piimaga vedelaks
5. Lisa suhkur, 1 toasoe muna, sool, ülejäänud piim ja umbes pool jahust
6. Sega mõned minutid tainast
7. Lisa tainale enamus jahust, jäta 1-2dl jahu tagavaraks ja sõtku
8. Lisa toasoe ja pehme või ja sõtku tainast
9. Sõtku tainast nii kaua, kuni see on sile ja ühtlane ning lööb kausi küljest lahti, kui vaja lisa jahu
10. Riputa tainale veidi jahu ja kata kauss rätikuga ja tõsta sooja kohta kerkima
11. Lase tainal kerkida vähemalt 1 tund
12. Riputa lauale veidi jahu ja kalla tainas lauale
13. Sõtku hästi kergelt tainas läbi
14. Veereta tainast rull ja lõika parajad tükid (lõika üsna väikesed tükid, kuna kuklid kerkivad veel üsna palju)
15. Rulli tükkidest käte vahel ümarad pallid
16. Lükka pall läbi pöidla ja nimetissõrme ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile
17. Lase kuklitel ahjuplaadil käterätiku all veel 10-15 minutit kerkida
18. Määri kukleid lahtiklopitud munaga
19. Küpseta kukleid 225 kraadi juures 12-14 minutit. Kuklid on valmis kui nad on kuldpruunid.
20. Lase kuklitel jahtuda
21. Valmista vahukooretäidis
22. Lõika kukli ülemine osa terava noaga ära ja pane vahukooretäidis kuklitele, aseta peale ära lõigatud kukli osa
23. kaunista kuklid tuhksuhkruga ja valmis nad ongi!


Head isu ja pikka liugu!

No comments:

Post a Comment